Friday, November 26, 2004

Liv & død.

Liv & død med undertittel; Budstikke for Norsk distriktspønk. Første offisielle salgsdato er 25 nov 04. Fanzinen er på 36 sider A5 trykkeri trykk og med en svært svart/hvitt layout. Redaktør og i alt overhengende den som har stått for tekst, er Fredrik Bakkemo.

Fanzinen er i utgangspunktet en straight edge zine da innholdet er til tider svært personlig og går på temaer som sosial omgjengelighet, tilnærming til pønken og avstand fra rusmiddler. Men innholdet bryter i alle fall litt med straight edge konseptet i og med at fanzinen inneholder en større artikkel om Life...But How To Live It? med poster (!!), pønkens historie i Bodø, X-port plater og en sladder spalte.

Når man ser på standarden på dagens fanziner kan man nesten undres på hva disse har til felles med de håndskrevne stensil kopierte pønke blekkene som kom ut i siste halvdel av 70 tallet. Felles referansepunkt er da som nå idealisme og genuin musikalsk interesse uten kommersielle hensyn. Liv & død er med på å heve standarden på fanziner da den er godt skrevet, pen lay out og har artikkler som er mer eller mindre tidløse. Kort sagt her er det nok et pliktkjøp.

Bestilles fra Fredrik Bakkemo / Kirkeveien 5 /8009 BODØ eller på e-mail.

Linker av interesse; #1

Oppdatering 8/6-05; Nå er begge opplagene av 150 eksemplarer offisielt utsolgt. Fredrik har ennå ikke bestemt seg for om han skal gjøre #2 men hvis tilstrekkelig mange maser/ønsker ett nytt nummer kommer det nok med tider og stunder.

Av Tore Stemland

No comments: