Tuesday, November 20, 2007

Feedback #6/Programhefte for BHCF #10


I det seneste nr av Feedback #6 har de gjort noen grunnleggende forandringer. Først og fremst er fanzinen nå doblet i sideantall til 48 sider. Deretter er format lagt om fra A5 til 20x21 cm. I dette nr er det mulig å lese seg inn mot midten fra begge sidene. På den ene siden får vi ett tradisjonelt Feedback og starter man i andre enden får vi programheftet til Bodø HC fest. I midten ligger det ikke mindre enn to forskjellige CDer. En med Käthe Kollwitz og en samler med bidrag fra artister og band som skal opptre på festivalen. Alt dette for kun 40,- kr.

Layoutmessig er det stilsikkert med akkurat nok luft til at man lekende lett kan fordøye hvert ord som er sirlig nedfelt på papiret (reprodusert papir selvfølgelig). Av Feedback innholdet får man intervjuer med Hallstein Sandvin, Quiritatio, Käthe Kollwitz og partiet Rødts ferske bystyremedlem i Bodø; Andreas Tymi Gabrielsen, i tillegg til en artikkel om The Smiths sitt album ”Meat Is Murder” og anmeldelser av konserter, plater og Trygve Mathiesens ”pønk bibel”.

I programdelen finner man korte og informative biografier om de aller fleste artistene på festivalen i tillegg til logistikk info, kort og brutal oppsummering av de ni første episodene av BHCF, informasjon om programmet på Bajongs filmklubb samt anm./omtale av zinen Sjølstyrt liv #4 og filmen alle venter på, Bodø Hardcore Festival dokumentaren. At i alt er hele zinen/programmet informativt, stort sett godt skrevet og verdt mye mer enn de 40 kr de tar. Kjøp det og gled deg selv og deretter redaksjonen som gjør en slik fabelaktig jobb. Denne fanzinen er så proff at fra og med neste anm må jeg nok kalle det ett magasin.

Med Feedback #6/BHCF programheftet finner man to CD plater. En med Käthe kollwitz alene og en samler med noen av artistene under årets festival. Første først. KK leverer sin episk tunge metal med enkelte pønka innslag i landskap som selv My Dying Bride og Tool ville ha hatt betenkeligheter med å trå i. Det er så mørkt og dystert at selv den beste skrekkfilm ikke er god nok til å beskrive hvor genialt og brutalt på en innsmygende måte som får en garvet anmelder til å få frysninger av. Hvis ikke KK spiller på neste Inferno festival har bookinggruppa ikke gjort hjemmeleksa si. Next big thing, bann på det.

Samleren åpner med Bodøs nye konsertyndlinger, Sinnsyk Ugle, hvor de leverer enn helt grei live versjon av sin ”hit” låt ”Pistola”. Koselig åpning som roes ned av Laura med åpningslåten på deres nye EP, les mer om den her. Dette er klangbasert pop av den intrikate sorten som trenger noen lyttinger før den setter seg men derifra og ut er du fanget. Lekker pop rett og slett. Manna i en saftig dub versjon av ”Røbban & Døbban” hvor gjestevokalist Jørg-1 får briljere. Låten er inkludert på den kommende dub platen og over godt for den utgivelsen. Jimbo Jones leverer ”Ufo 666” som klokker inn tett under minuttet og er skikkelig skitten pønk man må tilbake til det glade 80 tallet for å finne noe som kan overgås av dette. Rapper vilt fra Napalm Death, MDC og dets like og kommer fra ranet med stil og skyhøye forventninger for deres kommende album. Magnus Eliassen leverer nydelig pop som det bare ikke går an å misslike. Det er så stilsikkert og lekkert og vakkert at man lar seg rive med. Joddski har ”Ting på gang” med en reggae låt som har en tekst om hverdagsstress for de som røyker litt mer enn Peterøes nr 3, hvis du førstår ka æ mein. PLX-15 leverer enn knallhard og konge versjon av ”Midnattsbarn”, også kjent som pønke, pønke, pønke. Vokalist Remi er usedvanlig aggressiv og leverer en versjon som faktisk overgår studioversjonen. Raggabalder fortsetter der Joddskia leina slapp. Litt mer dancehallrytme og litt mer catchy og med en litt vel tøff i tryne tekst til å appellere til gud og hvermann. Platen avsluttes med en uutgitt låt av og med The Spectacle, som de aldri rakk å spille live før de ble oppløst. Synd for den er en potensiell klassiker. Vokalprestasjon på sammenbruddets rand, musikalsk noe mer ordinær HC enn bandet var mot slutten av karrieren, men dette er Spactacle og det er evig nok. Om ikke annet så kjøp programheftet for denne platen for her leverer Joddski, PLX-15 og Spectacle musikalske høydare du ikke vil leve uten.

Av Tore Stemland

No comments: